Povratak na događanja Kupi ulaznicu

Impulse Festival w/ Zarkoff

PETAK, 26.4. od 23:00 - 5:00

Darkwave / post-punk partijana za sve ljubitelje marčnih tonova.

𝗡𝗔𝗣𝗢𝗠𝗘𝗡𝗔:
Program Impulse festivala u Manualu otvoren je za sve posjetitelje.

𝙕𝘼𝙍𝙆𝙊𝙁𝙁 Zarkoff je solo projekt Saše Rajkovića, na sceni prisutnog već skoro 20 g. U svom je stvaralaštvu prošarao kroz mnoge žanrove, od klupski orijentiranog electra i techna do post punka i darkwavea. S raznim je projektima kroz godine nanizao preko 30 izdanja za izdavače poput Dark Entries, Return To Disorder, Gooiland Elektro, Tripalium Corporation itd. Trenutno je više fokusiran na studijski rad i pružanje tonskih usluga, ali održava i glazbenu suradnju s Mr. Paulijem kroz projekt NeuGrau, sudjeluje u radu impro kolektiva Lab Personnnel koji uskoro objavljuje novi album za izdavačku kuću Bella Ursa.

𝙈𝙊𝙇𝙅𝘼𝘾 Reinkarnacija Gloom Gaze entiteta stiže u obliku mračne synth anticiklone koja oživljava post šišmiš wave u Minimal Wave / Minimal Synth / Dark Wave žanrovskim odrednicama. Ovaj one-man kolektiv najavljuje eklektični kolaž koji pokriva žanrovsku lepezu opskurnih diletanata 80-ih godina minulog stoljeća pa sve do recentijih izvođača koji njeguju lo-fi estetiku melankoličnih analognih sintisajzera. Ukratko mogli bismo reći kako je ovaj set za sve one kojima je mol i dalje draži od dura.

● 11. izdanje Impulse Festivala održati će se od 22. do 28. travnja. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan - “glazba je svugdje”. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

● Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

● Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa


Posjećenost - Otvoreno
Ulaz - 5 €